Gouden pollepel 2023

Wij willen graag de ‘De smaak van echt’ met jullie delen, willen jullie het echt ervaren? Het draait allemaal om onze liefde voor koken en telen en onze betrokkenheid bij de wereld om ons heen. Maar hoe werkt dit nou echt?

Wij geloven sterk in de kracht van lokale bedrijven en de rijkdom van seizoensgebonden producten. Daarom streven we ernaar om zoveel mogelijk ingrediënten van eigen bodem, lokaal en in het juiste seizoen te verkrijgen. Dit ondersteunt niet alleen lokale bedrijven, maar het zorgt er ook voor dat onze gerechten altijd de meest verse, echte en smaakvolle ingrediënten bevatten.

Ons team werkt voortdurend aan het verminderen van onze ecologische voetafdruk. We voorzien ons gehele bedrijf (restaurant en teeltbedrijf) van zonne-energie door onze eigen zonnepanelen en proberen onze energieconsumptie te verminderen. Bovendien proberen we de afstand die onze ingrediënten afleggen tot een minimum te beperken om de CO2-uitstoot te verminderen. Zo gebruiken we geen kunstmest tijdens het telen en maken we onze eigen compost uit varkensmest, gewasresten en snoeimateriaal.

 

Foto: Angeliek de Jonge

Voedselverspilling is een wereldwijd probleem, en we willen deel uitmaken van de oplossing. We minimaliseren voedselverspilling door slimme inkoop, efficiënte keukenprocessen en creatieve hergebruik methoden voor ingrediënten.

Zorgvuldig scheiden we ons afval en streven ernaar om zoveel mogelijk te recyclen, dit gebeurt aan de hand van een compost hoop en verse producten die wij wecken, zodat ze langer houdbaar zijn.

Ons restaurant, Urban Farm en Winkel worden beheerd met duurzaamheid als kernwaarde. We hebben een team van telers, koks en horecapersoneel die onze duurzaamheidsdoelen ondersteunen en continu zoeken naar manieren om onze diensten te verbeteren.

Het winnen van de gouden pollepel is een erkenning voor de inzet van een culinaire en duurzame toekomst. Maar het belangrijkste is dat we hopen dat jullie, onze gewaardeerde gasten, samen met ons deel willen uitmaken van een groenere, meer verantwoorde culinaire wereld.

Dat is ‘De smaak van echt’.

Kom jij dit bij ons ervaren?

Reserveren